flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПОВІДОМЛЕННЯ ДЛЯ ПРИСЯЖНИХ ! Нагадування щодо заповнення Е-декларації

05 березня 2020, 09:30

     Шановні присяжні!

       Нагадуємо, що згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).  А тому до 01 квітня 2020 року присяжні мають подати електронні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік. Заповнення такої декларації відбувається на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за минулий рік за визначеною формою.

       Звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до Закону України « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції», що набув чинності 18.10.2019 року, внесено зміни в електронному декларуванні, які введені в дію з 01.01.2020 року. 

 

     Повідомляємо, що Рішенням Коростишівської районної ради №673 від 21.01.2020 затверджено список присяжних у Коростишівському районному суді Житомирської області.

     Особи, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

     Особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати декларацію за минулий рік.

    Особа, яка претендує на зайняття посади до призначення або обрання на відповідну посаду, подає в установленому цим Законом порядку декларацію за минулий рік.

     Декларація подається шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства особисто за формою, що визначається Національним агентством та за допомогою застосування персонального електронного цифрового підпису.

 Звертаємо увагу, що для заповнення Е-декларації Вам необхідно отримати електронно-цифровий підпис.

 

    Наголошуємо на необхідності дотримання норм чинного законодавства для уникнення відповідальності, передбаченої Кодексом України про адміністративні правопорушення України та Кримінальним кодексом України. Звертаємо також увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність (стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стаття 366-1 Кримінального кодексу України).

 

 

    З роз’ясненнями щодо заповнення декларацій можна ознайомитися  на сайті https://nazk.gov.ua/uk/departament-perevirky-deklaratsij-ta-monitoryngu-sposobu-zhyttya/metodychni-rekomendatsiyi-sub-yektam-deklaruvannya/