flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч з присяжними

03 березня 2018, 14:15

1 березня 2018 року у приміщенні Коростишівського районного суду Житомирської області відбулася зустріч працівників суду  з присяжними, склад яких затверджено рішенням Коростишівської районної ради від 28 березня 2017 року № 284.

Керівник апарату Коростишівського районного суду Наталія Шлапак розповіла про вимоги чинного законодавства, якими передбачано, що присяжні під час виконання своїх обов’язків в суді – під час залучення до розгляду конкретної справи - стають  суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції». А тому до 01 квітня 2018 року присяжні мають подати електронні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік. Заповнення такої декларації відбувається на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за минулий рік за визначеною формою. 

Роз'яснено присутнім про необхідність та можливість отримання електронно - цифрового підпису.

 

Головний спеціаліст Юрій Мартинюк продемонстрував навчальне відео «Як отримати ЕЦП» та «Розяснення для суб’єктів декларування».

Консультант суду Олексій Кириченко повідомив, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.

Наталія Шлапак, керівник апарату суду,  також розповіла присутнім про порядок виплати винагороди присяжним за час виконання ними обов`язків у суді. 

В кінці зустрічі на всі запитання присутніх працівники суду надали вичерпні відповіді та вручели пам’ятки з роз’ясненнями необхідними для отримання ЕЦП та заповнення декларацій.