flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок роботи суду на період виборів

22 травня 2014, 15:00
Для забезпечення права на захист прав та інтересів осіб під час проведення позачергових виборів Президента України, з метою вирішення невідкладних завдань, Коростишівський районний суд Житомирської області працюватиме у вихідні дні - 24 та 25 травня 2014 року у наступному режимі:
 
24.05.2014 - з 8.00 до 18.00
25.05.2014 - з 8.00 до 20.00
 
Категорія справ, що підсудна Коростишівському районному суду Житомирської області, як адміністративному суду:
- позовні заяви щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності дільничної виборчої комісії, члени цієї комісії, що мали місце у день голосування, під час підрахунку голосів та встановлення результатів голосування на дільниці;
- позовні заяви щодо дій чи бездіяльності засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їхніх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, що порушують законодавство про вибори;
- позовні заяви щодо уточнення списку виборців.
 
Суд вирішує адміністративні справи у дводенний строк після надходження позовної заяви. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли до дня голосування, вирішуються судом у дводенний строк, але не пізніше ніж за дві години до початку голосування. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли у день голосування вирішуються судом до закінчення голосування. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли у день голосування, але після закінчення голосування, вирішуються судом у дводенний строк після надходження позовної заяви.
 
Як показує практика попередніх років, основна кількість звернень це позови про уточнення списку виборців. В даному випадку громадянам слід враховувати, що відповідно до ст. 173 Кодексу адміністративного судочинства України позовну заяву про уточнення списку виборців може бути подано не пізніше як за два дні до дня голосування , тобто до 23 травня 2014 року.
Строки подання позовних заяв і апеляційних скарг, не може бути поновлено. Позовні заяви, апеляційні скарги, подані після закінчення цих строків, суд залишає без розгляду.