flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У рамках Всеукраїнського тижня права суд відвідали учні 6-Б класу Коростишівської ЗОШ І-ІІІст. №1

12 грудня 2019, 10:46

У рамках Всеукраїнського тижня права, 10 грудня 2019 року, учні 6-Б класу Коростишівської ЗОШ І-ІІІст. №1 здійснили екскурсію до Коростишівського районного суду та взяли участь у Всеукраїнській акції "Урок справедливості".

Школярі побачили конвойне приміщення, відвідали архів суду та ознайомиль з роботою канцелярії суду. Також відбулась зістріч учнів з суддею Вікторією Янчук, яка побажала дітям бути справедливими, мудрими, цілеспрямованими та успішними. Учні з цікавістю поспілкувалмся з працівниками Феміди. 

Про права дітей і відповідальність, про злочин і покарання, про справедливість і взаємоповагу до кожної людини спілкувались працівники суду з школярами.
Також дітям був продемонстований мультфільм, після перегляду якого зав’язалася дискусія, яку одразу вирішила "майдутня суддя" - учениця – запропонувавши справедливе вирішення спору лісних жителів.

За рішенням працівників суду, керівник апарату Наталія Шлапак вручила диплом мудрій дівчинці, нагородивши 6-Б клас та зарахувавши усіх учнів класу до клубу «Справедливців».
Учні дізналися, що суд ухвалює не лише рішення про покарання, але й про захист порушеного права!
«Суд – це там, де справедливість!
Де добро долає зло!
Звідки люди йдуть щасливі!
Де панує мир і добро!»

І нехай цей напис на дипломі «Справедливців», проте і учні і працівники суду визнали, що це і є основна мета здійснення правосуддя суддями та організації роботи працівіників суду!

 

Екескурсія організована керівником апарату Наталією Шлапак та класним керівнику 6-Б класу Тетяною Шемчук, також до проведення екскурсії були залучені працівники суду Олексій Кириченко, Світлана Щербина та Катерина Мирончук, «інформаційно-технічний супровід» заходу здійснював головний спеціаліст суду Юрій Мартинюк.